Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, a dat în judecată instituția pe care o conduce

Data publicării:
lucian netejoru - agerpres_8470460
Foto: Agerpres

Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces inedit Inspecției Judiciare (IJ) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cere să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale în care a stat în București și nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul, scrie Ziare.com.

lucian netejoru - agerpres_8470460
Foto: Agerpres

În primul rând, Lucian Netejoru cere ca recalcularea/calcularea diurnei în cuantum de 2% pentru zilele nelucrătoare în care nu s-a deplasat/nu se va deplasa în localitatea de domiciliu, orașul Giurgiu, și nu a beneficiat/nu va beneficia de decontarea cheltuielilor.

În al doilea rând, Netejoru solicită recalcularea diurnei din momentul în care s-a născut acest drept și până la recunoașterea efectivă a acesteia.

El a fost numit șef al Inspecției Judiciare din 1 septembrie 2015.

Concret, el solicită „repararea prejudiciului creat prin neacordarea diurnei de care ar fi trebuit/trebuie să beneficieze”.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis greșit la Curtea de Apel București, deoarece Netejoru credea că este vorba de un „litigiu privind magistrații”, iar instanța a declinat cazul la Tribunalul București - după ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de muncă”.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, din iunie 2018, judecătorul Lucian Netejoru are un venit anual de 250.000 de lei, salariul de inspector-șef, adică aproximativ 20.000 lei/lunar.

Citiți mai multe pe ziare.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri