Martor: Victor Ponta, sprijin pentru Fujitsu. În schimb, firma ar fi dat calculatoare pentru sediul TSD. Reacția premierului

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 1 -3

Actualizare 19.25. Victor Ponta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu de acest dosar.

Oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft mă duc și spun. După cum stiți, nu am avut niciodată nicio poziție publică din care să am legătură cu contracte, dar dacă mă cheamă cineva mă duc și spun tot ceea ce știu”, a declarat premierul.

Întrebat dacă îi e cunoscut numele lui Claudiu Florică, fostul șef al Fujitsu Siemens România, premierul a evitat să răspundă. „Dacă dumneavoastră credeți că ar fi bine ca eu să fac declarații despre dosare... Vă mai spun încă o dată că nu am avut niciodată nicio o funcție din care să am legătură cu achiziții”.

Victor Ponta a adăugat că TSD nu a fost niciodată persoană juridică și nu cunoaște să fi fost făcute donații de calculatoare.

________________________________

Actualizare 18.05. Premierul Victor Ponta a calificat drept „o glumă” o întrebare din partea ziariștilor, legată de posibila sa implicare în dosarul Microsoft.

Discuție reporter-Victor Ponta:

Reporter: Numele dumneavoastră apare în dosarul Microsoft.

Victor Ponta: Ce? Este o glumă, nu?

______________________________

Procurorii DNA au la dosar o declaraţie a unui denunţător, conform căruia, la sfârşitul lui 2004, Claudiu Florică, şef al Fujitsu Siemens România, ar fi încercat să pună presiune asupra lui Victor Ponta pentru demararea unei anchete la Ministerul Educaţiei.

La vremea respectivă, Victor Ponta era şef al Corpului de Control al premierului.

Concret, Claudiu Florică ar fi încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei, astfel încât să oblige firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract - privind sistemul de securizare a frontierelor de stat şi licenţierea Guvernului României pentru produse Microsoft - , una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

Numele lui Adrian Năstase, în dosarul Microsoft

Eroare a Parchetului General în cazul Microsoft. Tiberiu Niţu a transmis greşit solicitările în trei dintre cazuri

Martor: Dorin Cocoș, bani în cazul Microsoft

În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers ar fi dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

În decembrie 2004, după schimbarea partidului de guvernământ, Claudiu Florică şi-ar fi reluat campania de atac la adresa firmei Siveco şi ar fi solicitat şi noilor miniştri reincluderea firmelor FSC, Net Consulting şi Softwin, firme pe care le controla în mod indirect, în acest proiect, dar fără succes.  

Adrian Năstase, Victor Ponta, Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan ori Dinu Pescariu - sunt doar câteva dintre numele ce apar în ancheta declanşată în dosarul Microsoft. Anchetatorii susţin că toate aceste persoane au încasat comisioane de milioane de euro pentru a încheia contracte păguboase pentru statul român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri