Sari la conținut

Medicului Lucan i-au căzut 5.000 de euro din buzunar când pleca de la DIICOT

Celebrul chirurg Mihai Lucan şi fiul acestuia au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. Judecătorii au stabilit că cei doi vor fi cercetați sub control judiciar. Audierile, care începuseră de dimineaţă, s-au mai prelungit o oră, după ce fostului şef al Institutului de Urologie din Cluj i-au căzut 5.000 de euro din buzunar, chiar când să iasă din biroul procurorului.

20171221202544_IMG_5226-01 Mihai Lucan DIICOT inquam octav ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Acuzaţia adusă medicului e că s-ar fi folosit, la clinica sa privată, de aparatură medicală, materiale sanitare, asistente și medici de la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca.

Sume uriaşe de bani au fost descoperite şi la percheziţiile domiciliare. 600.000 de euro - bani gheaţă, ceasuri de lux şi bijuterii din aur.

Ginerele lui Mihai Lucan a fost prins în flagrant de poliţiştii care percheziţionau locuiţa, în timp ce încerca să fugă cu un rucsac burduşit cu bunuri de valoare. Sărea gardul când a fost observat de oamenii legii. Reuşise să ascundă 10.000 de euro şi în rezervorul maşinii.

Procurorii spun că aproape 180 de oameni ar fi plătit sume uriaşe de bani pentru a fi operaţi la clinica profesoului Lucan, în condiţiile în care îndeplineau condiţiile să fie operaţi gratis la Institut.