Ministerul de Interne: Sorina Pintea a refuzat în scris transferul către un spital penitenciar, avocaţii săi mint

Data actualizării: Data publicării:
INQUAM_Photos_Octav_Ganea_1 sorina pintea 3
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

După ce avocații l-au acuzat pe Marcel Vela că minte în cazul Sorinei Pintea, Ministerul de Interne iese la atac şi spune că există dovezi scrise că acesteia i s-a oferit posibilitatea de a se interna într-un spital penitenciar, dar ea a refuzat.

Ieri, în intervalul 17.40-18.35 medicul unităţii a adus la cunoştinţa persoanei respective și posibilitatea de a fi transferată la spital penitenciar, a refuzat în scris transferul.

Prin urmare, contrar afirmațiilor și acuzațiilor făcute de avocat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului într-un spital din rețeaua ministerului Justiției”, a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Precizările vin după ce joi seară, echipa de apărare a Sorinei Pintea a dat un comunicat în care infirmă existența ofertei de transfer, anunțată de Marcel Vela la Realitatea Plus.

Vineri dimineață, unul dintre avocaţi a subliniat că nu a fost informat de clienta sa de posibilitatea transferului și că, oricum, mutarea fostului ministru la 200 de kilometri distanță este „complet deplasată”.

Avocații Sorinei Pintea au depus, marți, o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Soțul Sorinei Pintea a reclamat, joi, faptul soția sa trebuia să fie internată, așa arestată cum era, să îi fie făcute analizele complete, iar procurorii trebuiau să nu intervină deloc sau să se asigure că personalul medical face totul pentru ca pacientul să fie corect tratat.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie cu privirea la menţinerea arestului preventiv pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

 Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri