Niciun candidat pentru postul de şef al DNA. Cum explică ministrul Justiției faptul că nu s-a înscris nimeni

Data publicării:
toader tudorel

Niciun candidat nu s-a înscris încă pentru preluarea șefiei Direcției Naționale Anticorupție, după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, deși înscrierile au început încă de marți. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat joi dimineață că deocamdată nu există doritori pentru această funcție.

Doritorii mai la dispoziție doar câteva zile pentru a-și depune candidaturile, întrucât termenul limită este până pe 23 iulie. Tudorel Toader este convins că vor exista mai mulți candidați decât la concursul pentru șefia DIICOT.

„Fiţi de acord că nu monitorizez în fiecare minut. Miercuri, pe la orele 10, nu era nimeni. Eu spun aşa, să aşteptăm până luni, să vedem dacă se va înscrie cineva. Convingerea mea e că se vor înscrie mai mulţi decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat ministrul Justiției.

Ministerul Justiţiei a anunţat pe 9 iulie că începe selecţia pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie. Procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie.

În perioada 9-23 iulie, procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcția de procuror-șef al DNA, printre documentele pe care ei trebuie să le prezinte numărându-se dovada îndeplinirii condițiile de vechime prevăzute de lege, un CV și „un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific”. MJ precizează și că proiectul trebuie să se încadreze într-o limită de 30 pagini, iar anexele să nu depășească 10 pagini și chiar care să fie dimensiunea frontului folosit și alte detalii („Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de mărimea 12, font Times New Roman, spațiere la 1,5 rânduri”). Detalii aici despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească toți candidații. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri