Sari la conținut

Parchetul Militar redeschide toate dosarele privind crimele comunismului

Judecătorii de la Curtea Militară de Apel din București au decis să mențină ordonanța procurorului general al României, de la jumătatea săptămânii trecute.

Această ordonanță vizează în principal redeschiderea anchetei privind moartea dizidentului Gheorghe Ursu, în urma unei solicitări venite de la fiul acestuia, Andrei Ursu.

Ancheta vizează în primul rând cercetarea fostului ofițer de Securitate Marin Pârvulescu, considerat de Andrei Ursu principalul vinovat de moartea tatălui său.

În ordonanța procurorului general Tiberiu Nițu, menținută astăzi de judecătorii militari, se face referire și la alte crime ale comunismului ce urmează să fie investigate de procurorii militari.

Andrei Ursu a declarat, vineri, că a întrerupt greva foamei pentru că a obţinut redeschiderea dosarele penale incluse în „Procesul Comunismului”, printr-o ordonanţă a procurorului general care infirmă toate deciziile de neîncepere a urmăririi penale date până acum în aceste cauze.

Dinu Zamfirescu, președinte onorific al IICCMER: Există 25 de kilometri de dosare în care sunt arătate clar aceste lucruri

Dinu Zamfirescu, președinte onorific al IICCMER, a declarat la aflarea acestei vești că „cei care sunt în viață ar trebui să simtă și ei puțin ceea ce a însemnat pentru noi acea perioadă”.

„Cred că dacă se dorește, dacă există voință politică se poate, pentru că toate aceste izvoare există la CNSAS, există dosarele unde sunt foarte clar arătate aceste lucruri, dosare penale, de rețea, informative, în care CNSAS are 25 de kilometri de dosare”, a continuat Dinu Zamfirescu.

Pe aceeași temă