Patru militari de la MApN și ISU Covasna, suspectați de braconaj. Arme, carne de vânat și trofee de animale găsite la percheziții

Data publicării:
barbat cu o arma de vanatoare in maini
Suspecții ar fi organizat mai multe partide ilegale de vânătoare, spun anchetatorii. Credit foto: Guliver/Getty Images

Șase persoane au fost reținute, miercuri, într-un dosar de braconaj. În total, 8 persoane sunt vizate de ancheta penală, printre care și 4 militari de la MApN și ISU Covasna. Timp de 3 luni, suspecții ar fi desfășurat activități de braconaj prin folosirea de câini de vânătoare și utilizarea neautorizată a unor arme, anunță DGA. La percheziții, oamenii legii au descoperit mai multe trofee de animale protejate, arme, dar și carne de vânat.

Faptele, spun anchetatorii, ar fi avut loc în perioada decembrie 2023 - februarie 2024.

"Au desfășurat activități de braconaj prin folosirea de câini de vânătoare și utilizarea neautorizată a unor arme de vânătoare. De asemenea, suspecții urmăreau capturarea a diferite specii de vânat, spre exemplu urs, lup, pisică sălbatică, mistreț, iepure, cervide, cocoș de munte etc., parte dintre acestea fiind interzise a fi vânate", se arată în comunicatul DGA.

Pentru a proba acuzațiile, miercuri au fost făcute percheziții domiciliare la 18 imobile din orașul Covasna și comuna Comandău, județul Covasna. Acolo au fost descoperite și ridicate mai multe arme de vânătoare, dispozitive informatice, trofee de cervide, urs, și lup, precum și o cantitate însemnată de carne de vânat, spun anchetatorii.

"Totodată, pe raza localității Comandău s-a descoperit un țarc în care erau ținuți în captivitate un număr de 4 porci mistreți, despre care se presupune că erau folosiți de suspecți pentru antrenarea câinilor de vânătoare", mai transmite DGA.

În urma audierilor, 6 persoane au fost reținute. Sunt acuzate de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, divulgarea de informații secret de serviciu și evaziune fiscală.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri