Pedeapsă cu suspendare pentru poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni

Data actualizării: Data publicării:
politisti la locul accidentului in urma caruia a murit raisa
Pedeapsă cu suspendare pentru poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni.

Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal în ianuarie 2022 pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Instanţa a mai dispus ca poliţistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor pe o perioadă de 90 de zile.

Instanţa a mai stabilit ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflată în faliment) să plătească familiei fetiţei ucise suma de 160.000 de euro şi alţi 90.000 de euro către familia celeilalte fetiţe, rănită de poliţist în accident.

Pe de altă parte, judecătorii au respins ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliţiei Capitalei şi Primăriei Generale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, informează Agerpres.

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri