News Alert Percheziții DNA în trei județe. Procurorii au suspiciuni de corupție privind achizițiile pentru materiale COVID

Data actualizării: Data publicării:
Măști sanitare anti-COVID-19
Foto: GettyImages

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac mai multe percheziții, joi dimineață, la spitale din județul Brașov și Harghita, dar și la locuințele unor persoane și sediile unor firme din județul Iași, având suspiciuni de corupție cu privire la achizițiile de aparatură și consumabile pentru spitale COVID și suport COVID.

Actualizare 9:15. Procurorii efectuează percheziții și la sediul biroului pentru operațiuni speciale, aflat în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române. Sunt vizați șeful biroului județean și un ofițer.

De asemenea, au loc percheziții și la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului.


„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Potrivit informațiilor Digi24, procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov, dar și la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, din județul Harghita, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri