Percheziții la Direcția Rutieră din Botoșani. 15 polițiști ar fi luat mită timp de mai multe luni în 2020

Data publicării:
politisti oglinditi in geamul unei masini de politie
Șofer oprit de un polițist de la direcția rutieră. Imagine ilustrativa. Foto: Facebook/ Politia Romana

15 polițiști care lucrează la Direcția Rutieră din Botoșani sunt vizați de suspiciuni de luare de mită. Mai multe percheziții au loc, miercuri, la sediul Serviciului Rutier, dar și la domiciliile polițiștilor. Cazul vine după mai multe descinderi similare care au avut loc în ultimele luni la alte secţii de poliţie din Suceava și din Sibiu. 

Procurorii DNA Suceava fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020.

Miercuri, sunt în desfășurare percheziții domiciliare în 20 locații din județul Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sunt  domicilii ale unor persoane fizice, potrivit DNA.

Au fost emise 15 mandate de aducere pentru agenți și ofițeri, vizați de suspiciuni de luare de mită.

După percheziții, cei 15 vor fi audiați.

La Sibiu, șoferii erau "iertați" de sancțiuni de către polițiști și puși să sponsorizeze echipa de fotbal a IPJ Sibiu. Polițiștii ar fi cerut și primit mită, de peste 100 de ori, de la șoferii pe care îi prindeau încălcând Codul rutier.

În ceea ce privește amplul dosar de la Suceava, chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne din Suceava a fost reținut pentru corupție. Colonelul Florin Timu, care conduce Serviciul de Protecție Internă din Suceava, este acuzat că a acoperit corupția de la Serviciul permise din județ, ba chiar i-a informat pe polițiștii judecați acum pentru că dădeau permise pe mită, despre faptul că sunt în vizorul procurorilor anticorupție.

Din grupare făceau parte intructori auto și angajați de la serviciul de Permise, care cereau sume cuprinse între 300 și 6.000 de euro cursanților ce voiau să obțină dreptul să conducă fără să merite. Polițiștii au găsit, la perchezițiile din acest dosar, peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, dar și sume de bani în lei și lire sterline. Mita era ținută în găleți și ligheane.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri