Percheziții la mai mulți escroci, care păcăleau bătrânii și le luau casele după moarte. DNA: Profit de peste 1,3 milioane de lei

Data publicării:
descinderi politisti
Escrocii ar fi încasat peste 1,3 milioane de lei de pe urma vânzării caselor obținute ilegal de la cei decedați. Sursa foto: Poliția Română

Au fost percheziții, miercuri dimineața, în București, Prahova și Vâlcea, la o rețea care și-ar fi însușit, timp de 4 ani, în mod ilegal, casele unor persoane decedate. Profitul obținut din vânzarea locuințelor depășește 1,3 milioane de lei, spun anchetatorii. În urma celor 22 de percheziții, 12 oameni au fost duși la audieri.

Faptele ar fi avut loc în perioada 2018-2022. Indivizii, spun anchetatorii, erau "specializați în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali".

Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a imobilelor depășește suma de 1.365.223 lei, arată datele din dosar.

"În cursul zilei de 13 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Vâlcea, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", au transmis reprezentanții DNA.

Potrivit surselor judiciare, citate de phonline.ro, în urma perchezițiilor, 12 persoane au fost duse la audieri.

"Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul penal deschis în acest caz vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri