Polițist trimis în judecată după ce și-a șantajat un coleg

Data actualizării: Data publicării:
ecuson politia romana

Un fost polițist din Reghin a fost trimis în judecată de procurorii DNA Târgu Mureș pentru trafic de influență și șantaj. Acesta este acuzat că și-ar fi amenințat un coleg cu publicarea unor informații compromițătoare, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA Târgu Mureș, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a fostul ofițer de poliție pentru trafic de influență și șantaj.

Conform rechizitoriului, în perioada martie – mai 2020, printr-un intermediar, ofițerul ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care ar fi primit 1.750 euro și 3.300 lei.

În schimbul banilor, polițistul a promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate.

De asemenea, el ar mai fi promis rezolvarea favorabilă a cauzelor, prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei.

Ofițerul este acuzat că și-a șantajat un coleg.

„La data de 14 octombrie 2020, inculpatul ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto”, au mai transmis procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri