Sari la conținut

Prejudiciu de un milion de euro din evaziune fiscală cu haine şi încălţăminte

Mai multe percheziţii au loc, la această oră, în Bucureşti şi în patru județe. Sunt căutate persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Descinderile au loc la domiciliile unor persoane fizice, dar şi la sediile mai multor firme. Prejudiciul depăşeşte 4.600.000 de lei.

perchezitii o alta captura

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Astfel, sunt efectuate 17 percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.

„Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 – 2013, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale din Bucureşti a unor operaţiuni fictive de achiziţii mărfuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip „fantomă”, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la suma de 4.688.745 lei”, informează Parchetul General.

Procurorii au bănuieli că, „în vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în  transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei”.