Sari la conținut
News Alert

Prieteniile „stricate” de procurorii DNA

Darius Vâlcov şi Theodor Berna au fost, în secret, cei mai buni parteneri de afaceri. Punctul lor de legătură: banii. Fiecare a avut de câştigat de pe urma relaţiei. Omul de afaceri obţinea contracte de milioane de euro de la Primăria Slatina, condusă de Vâlcov şi îl recompensa pe acesta cu 20% din bani. Cunoscut drept unul dintre „regii asfaltului”, Berna l-a dat pe Darius Vâlcov pe mâna procuroriilor atunci când, la rândul său, a fost arestat pentru corupţie.

Berna Theodor a formulat un denunț din care rezultă că l-a contactat pe Vâlcov Bogdan Darius şi i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în vederea câștigării unor licitații de lucrări, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate”, se arată în referatul procurorilor.

Tot comisionul de 20% a cimentat şi prietenia dintre primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Şi tot intervenţia procurorilor a rupt-o. Denunţul lui Dumitru l-a trimis după gratii şi pe edil, pentru luare de mită.

Nici prietenia de lungă durată dintre Elena Udrea şi Ana Maria Topolicenu n-a rezistat în faţa procurorilor anti-corupţie. Acuzată de luare de mită în dosarul Gala Bute, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții a spus la DNA tot ce ştia despre Elena Udrea, de teamă că ar putea fi şi ea încătuşată.

Elena Udrea nu a ratat nicio ocazie să le reproșeze foştilor prieteni că au trădat-o.

Darius Vâlcov, Marian Vanghelie şi Elena Udrea sunt acum arestaţi preventiv, în timp ce mulţi dintre denunţători şi complici sunt cercetaţi sub control judiciar.