Primul termen în procesul Colectiv

Data publicării:
Colectiv Bucuresti Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

139 de persoane, 11 unități spitalicești și 5 instituții s-au constituit părți civile în dosarul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – sunt acuzaţi de ucidere din culpă și vătămare corporală, ambele în formă agravantă, precum și pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Alături de aceştia au ajuns în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 4 Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță, directorul, și pirotehnistul Viorel Zaharia.

De asemenea, firmele SC Colectiv Club SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL sunt şi ele trimise în judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, și pentru vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

După tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia 64 de oameni au murit, Parchetul General şi DNA au deschis, în total, patru dosare. Doi foşti angajaţi ai ISU Bucureşti sunt primii trimişi în judecată. Aceştia ar fi făcut verificări în club şi, cu toate că ştiau că acolo nu sunt respectate măsurile de prevenire a incendiilor, nu ar fi luat nicio măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri