Procesul în care Valeriu Zgonea este judecat pentru corupţie s-a încheiat. Procurorii au cerut închisoare cu executare

Data publicării:
valeriu zgonea fb

Procesul în care Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, este judecat pentru trafic de influenţă s-a încheiat, procurorul anticorupţie cerând închisoare cu executare. O decizie ar urma să fie luată în 27 ianuarie.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

Luni, la ultimul termen de judecată, Valeriu Zgonea a pledat nevinovat și a solicitat achitarea.

Decizia va putea fi atacată la Curtea de Apel București.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

În schimb, consilierul a fost numit președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar apoi subsecretar de stat în acelaşi minister.

Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei.

Consilierul județean a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri