Procesul lui Puiu Popoviciu a început cu o amânare

Data publicării:
puiu 20popoviciu 203453352 20mediafax 20foto 20gabriel 20petrescu-46197

Actualizare ora 13.15. „Vizavide acest proiect - sunt nevinovat. Vizavi de proiectul Băneasa, foarte mulţi specialişti au apreciat că este absolut legal. Sunt convins şi eu de acest lucru. Declaraţii - din respect pentru justiţie, pentru că am încredere în instanţe - nu voi da declaraţii decât în faţa instanţei şi aveţi ocazia să vă lămuriţi asupra acestor lucruri”, le-a spus jurnaliștilor Puiu Popoviciu.

Omul de afaceri şi alte 11 persoane, printre care şi un fost şef al DGIPI, sunt acuzaţi că ar fi tranzacţionat, la un preţ subevaluat, un teren de 224 de hectare care aparţinea Universitatăţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti. Terenul este situat în zona de Nord a Capitalei.

După tranzacţie, aici au fost construite mai multe centre comerciale, un cartier rezidețial, dar și sediul Ambasadei SUA în România. În acest dosar apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu, însă Puiu Popoviciu a declarat că relaţiile sale cu familia preşedintelui nu au legătură cu dosarul şi neagă acuzaţiile care i se aduc.

________________________

Omul de afaceri Puiu Popoviciu urma să ajungă astăzi în faţa judecătorilor, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Mai exact, Popoviciu, alături de foşti şefi ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, ar fi tranzacţionat, la un preţ subevaluat, un teren de 224 de hectare aparţinând Universitatăţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Popoviciu mai este acuzat că ar fi încercat, imediat după ce acest dosar a fost deschis la DNA, să mituiască unul dintre procurori, promițându-i că va fi avansat, dacă acesta va audia doar martorii pe care Popoviciu îi va propune sau dacă va întocmi dosarul așa cum îi va recomanda acesta.

Cele 224 de hectare ale Universității se află pe DN1, la ieșirea din București. Popoviciu, împreună cu rectorul de la acea vreme, a subevaluat terenul la circa un euro pe metru pătrat, în condițiile în care la acea vreme metrul pătrat era evaluat la 150 de euro.

La începutul lunii iunie, procurorii DNA au anunțat că au finalizat ancheta în dosarul lui Puiu Popoviciu şi a unor foşti şefi de la DGIPI şi DGA.Puiu Popoviciu și alte zece persoane, printre care un rector, doi foştii şefi de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi de la Divizia de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), un prefect și alți angajați în administrația locală din București, au fost trimiși în judecată în dosarul care vizează tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie, pe care a fost ridicat un important complex comercial al Capitalei.

Ancheta în acest caz a durat trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri uimitoare după 50 de ani: Familia lui Ted Bundy face publice ultimele scrieri ale criminalului în...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Durerile au forțat-o pe Celine Dion să ia doze aproape fatale de medicamente. Dezvăluirile cutremurătoare ale...
Film Now
Alicia Vikander, adevărul despre motivul pentru care a avut nevoie de zece ani ca să mai facă un film cu...
Adevarul
Cât de bogați erau pe vremuri bucureștenii: Povestea unei fotografii de pe Calea Victoriei, din anii 60...
Newsweek
VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?
Digi FM
Ce vrea să studieze fiica lui Irinel Columbeanu. Adolescenta de 16 ani nu vrea să facă facultatea în SUA...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Fiul lui Pierce Brosnan, fotografiat în Londra, după aproape 20 de ani. Actorul a rupt legătura cu el din...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia