Procuror de la Parchetul ÎCCJ, judecat pentru luare de mită

Data actualizării: Data publicării:
SIGLA DNA

Procurorul Cătălin Nicolae Ceort, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost trimis în judecată de către DNA, pentru luare de mită, fiind acuzat că a cerut unui om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscală 260.000 de euro pentru a primi o rezoluţie favorabilă. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi un avocat suspendat din Baroul Bucureşti, prin intermediul căruia omul de afaceri a dat o parte din bani.

SIGLA DNA

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a procurorului Cătlin Nicolae Ceort, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, inculpat pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, avocatul Victor Ignat, la data comiterii faptelor suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, în decembrie 2016, procurorul Cătălin Nicolae Ceort a cerut, prin intermediul avocatului suspendat Victor Ignat, suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri martor în dosar, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

„Aceşti bani au fost pretinşi de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri