Procuror DNA Constanța: „Nimeni nu va mai fi în siguranță dacă modificările vor intra în vigoare”

Data publicării:
2
Foto: ziuaconstanta.ro

50 de judecători și procurori constănțeni au protestat timp de jumătate de oră în fața Judecătoriei Constanța față de modificările aduse legilor justiției. Magistrații au protestat între 10:30 și 11:00, iar activitatea instanțelor a fost asigurată conform legii, de 1/3 din personal, scrie info-sud-est.ro.

2
Foto: ziuaconstanta.ro

Acțiunea este fără precedent la Constanța. Este pentru prima oară când procurorii și judecătorii protestează față de propuneri de modificare a legilor justiției. La protest s-au alăturat și cinci procurori din cadrul DNA Constanța.

Andrei Bodean, procurorul care i-a trimis în judecată, printre alții, și pe Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, a declarat că s-a alăturat protestului pentru că „nimeni nu va mai fi în siguranță dacă modificările vor intra în vigoare”.

„Sunt aici ca să arăt tâmplarilor și muncitorilor că legile sunt lucruri serioase. Dacă modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală intră în vigoare, activitatea noastră, a tuturor, va fi blocată. Niciun procuror, indiferent că lucrează la DNA sau alte parchete, nu își va mai putea face treaba. Nimeni nu va mai fi în siguranță. Nici măcar infractorii nu vor mai fi în siguranță. Și fiicele infractorilor pot fi călcate pe trecere și soțiile lor pot fi tâlhărite”, a declarat procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța, potrivit sursei citate.

Protestele magistraților au fost anunțate în mai multe județe din țară (Detalii aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri