Procurorii orădeni Ciprian Man și Cristian Ardelean și ofițerul Traian Surducan, revocaţi de DNA

Data actualizării: Data publicării:
procurori DNA Oradea Man Ardelean

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut revocarea procurorilor DNA Oradea Ciprian Man şi Cristian Ardelean, dar şi a poliţistului Traian Surducan. Cei trei au fost informaţi telefonic de această decizie şi spun că încă nu au primit o hârtie oficială în acest sens.

În timp ce Traian Surducan şi-a depus cererea de pensionare, cei doi procurori se vor întoarce la Parchetul Tribunalului Bihor.

Această decizie vine la puţin timp după scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea. Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare primită de la o sursă anonimă, în care cinci procurori ai DNA Oradea vorbeau despre completurile de judecată favorabile şi despre posibilitatea de a-i linişti pe judecătorii ostili prin demararea unor anchete penale.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24 în urmă cu trei zile, procurorul general Augustin Lazăr anunţa aceste revocări de la DNA. "În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA."

"Adică, unele persoane care au obosit, din diverse considerente, revin la unitățile, asta nu înseamnă că îi dăm afară, revin la unitățile de Parchet de unde au plecat, în timp ce alții, care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocați și chiar se recomandă. Am discutat cu colegii noștri, cei care au vulnerabilități să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA", a declarat Lazăr.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri