Procurorul acuzat că a primit vaci și oi drept mită, arestat pentru 29 de zile

Data publicării:
procurori

Actualizare 14.40. Prim-procurorul Izabella Majeczki a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Concubinul acesteia va fi cercetat în stare de libertate.

_____________

Procurorii au suspiciuni că Izabella Majeczki ar fi implicată în infracțiuni de corupție, astfel că au solicitat Secției pentru procurori a CSM să dea un aviz de încuviințare a perchezițiilor, dar și pentru reținerea și arestarea sa.

Potrivit procurorilor DNA, Izabella Majeczki a cerut și a primit, de la două persoane cercetate într-un dosar penal, două vaci, trei oi și doi miei, în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să îşi exercite atribuţiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluţie favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență.

De asemenea, prim-procurorul i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obţinerea, de către societatea comercială deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţii. În schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

Mai mult, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacoşă ce conţinea produse alimentare.

Joi dimineață, procurorii au procedat la ridicarea prim-procurorului, pentru a fi audiată la DNA, iar apoi au decis reținerea acesteia pentru 24 de ore. Astăzi, instanța va decide dacă Izabella Majeczki va fi arestată preventiv sau va fi cercetată în libertate.

În ultima declarație de avere depusă, din mai 2012, Izabella Majeczki declara veniturile din salarii, aproximativ 97.000 de lei, și un depozit bancar de 43.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri