Profesor de „Etică și Integritate Academică” din UBB, trimis în judecată. El cerea mită de până la 10.000 de euro de la studenți

Data publicării:
High school girl student taking exam at desk
Un lector universitar de la Babeș Bolyai a fost prins în flagrant când primea mită de la studenții masteranzi, ca să îi treacă examenele. Foto: Profimedia Images

Un lector universitar de la Babeș Bolyai a fost trimis în judecată de DNA, după ce a fost prins în flagrant când primea mită de la studenții masteranzi, ca să îi treacă examenele. Profesorul ar fi cerut chiar și 1.200 de euro pentru un 10. La doctorat, prețurile erau și de 10 ori mai mari.

Larisa Ardelean, jurnalist Digi24: Profesorul de „Etică și Integritate Academică” de la Facultatea de Administrație Publică Reșița a Universității Babeș Bolyai ar fi pretins în perioada 11-16 februarie mită de la 25 de masteranzi. Sumele pe care acestea le-ar fi pretins erau de 600 de euro pentru a promova examenul cu nota minimă și de 1.200 de euro pentru a promova același examen cu nota maximă. Pentru doctoranzi, taxa era cu mult mai mare, fiind vorba de aproximativ 50.000 de lei, adică 10.000 de euro.

În 18 februarie, acesta ar fi primit 1.000 de euro și 3.000 de lei de la studenți, iar în 20 februarie ar fi primit suma de 50.000 de lei, moment în care a fost și prins în flagrant. Acesta a fost reținut preventiv, iar dosarul său a fost trimis Tribunalului Caraș-Severin.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri