R. Cazanciuc: Ar trebui să dăm șansa și altor procurori să aibă acces la funcții de conducere

Data publicării:
dosare instanta mediafax-7

În cadrul dialogului cu Kovesi am discutat despre propunerile de numire. Kovesi mi-a făcut alte două propuneri, Mariana Alexandru și Lucian Papici. I-am spus de ce, din punctul meu de vedere, nu pot fi primite. În cazul doamnei Alexandru, la șefia secției Militare a DNA urma să fie propus Ioan Alexandru, adică soțul doamnei Alexandru. În cazul domnului Papici, ar trebui să dăm șansa și altor procurori din cadrul secției 1 a DNA să aibă acces la funcții de conducere. Nu cred că acest tip de rocadă între doamna Alexandrescu și domnul Papici este sănătoasă. Nu este un model european să facem rocada între cei care au avut funcții de conducere”, a explicat Robert Cazanciuc în emisiunea „Imparțial”.

Ministrul Justiției a mai evidențiat că, în general, propunerile din cadrul DNA au fost făcute în acord cu procurorul-șef, cazul de față fiind o excepție.

Au fost propuși de mine doi procurori cu experiență din cadrul DNA, care au soluționat dosare importante, deci nu cred că propunerea a fost greșită. Kovesi și-a susținut punctul de vedere și de-a lungul timpului am avut dialog constant cu Kovesi pentru toate funcțiile de la DNA. Nu am fost de acord doar în această situație. În general, propunerile au venit după un acord între mine și Kovesi si au fost susținute în cadrul CSM”, a mai spus ministrul Justiției.

Robert Cazanciuc a explicat că, potrivit legii modificate în 2005, procedura este la nivelul Ministerului Justiției, Ministerul neavând nevoie de niciun aviz din partea nimănui pentru a face propuneri către CSM și ulterior, cu avizul CSM, către președinte.

Dar din dorința de a avea dialog cu șeful DNA și cu procurorul general, am discutat constant despre dorința de a găsi o formă viabilă la nivelul secției 1”, a completat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri