Sari la conținut

Referat DNA: La solicitarea premierului, șeful Poliției a mers la Guvern, unde s-a întâlnit cu Adrian Duicu

În referatul pe baza căruia Curtea de Apel București a prelungit pentru a treia oară mandatul de arestare preventivă pentru Adrian Duicu, șeful suspendat al CJ Mehedinți, apare informația despre întâlnirea dintre Adrian Duicu și Petre Tobă, întâlnire la care șeful Poliției a participat ca urmare a unei solicitări venite din partea premierului. Întrevederea a avut loc în 13 iunie 2013. Atunci, spun procurorii DNA, Adrian Duicu i-a solicitat lui Petre Tobă menținerea în funcția de șef al IPJ Mehedinți a lui Ștefan Ponea și ulterior numirea acestuia într-o funcție de conducere în cadrul Ministerului de Interne.

„La solicitarea prim-ministrului, numitul Petre Tobă s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Adrian Duicu, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Constantin Ştefan Ponea în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Petre Tobă s-a arătat de acord”, arată procurorii.

Înregistrările depuse la dosar ar arăta că Adrian Duicu se lăuda cu faptul că discută cu premierul.  

„La data de 11 iunie 2013, numitul Adrian Duicu îi comunică numitului Doru Dumitrescu că pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: 'mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine aici', se arată în referatul procurorilor.

Tot prin intervenţi la Guvern, Adrian Duicu a fost la un pas de a obţine pentru soţia poliţistului o funcţie de conducere în cadrul DNA, spun procurorii.

„La data de 2 septembrie 2013 inculpatul Adrian Duicu i-a transmis inculpatului Constantin Ştefan Ponea un mesaj SMS cu următorul conţinut; 'Zilele acestea o să fie contactată soţia ta'”, potrivit referatului.

Informaţia procurorilor contrazice declaraţiile ministrului Robert Cazanciuc care susţinea la începutul anului că Elisabeta Ponea nu s-ar afla printre propunerile făcute de Ministerul Justiţiei.