Scandalul cărnii alterate. Controalele continuă pe rafturile hypermarketurilor. Zece persoane au ajuns după gratii

Data publicării:
carne-11

Controalele la preparatele din carne continuă în contextul anchetei privind reţeaua acuzată de vânzare de carne alterată şi evaziune fiscală, considerată o ameninţare la adresa siguranţei naţionale. În judeţul Braşov, mai mulţi angajaţi ai Autorităţii Sanitar Veterinare şi Protecţiei Consumatorului verifică vineri raioanele hypermarketurilor în care se vinde carne.

Dacă joi au fost verificate fabricile de mezeluri sau depozitele frigorifice, vineri, inspectorii controlează dacă produsele de pe rafturi se încadrează în termenul de valabilitate şi dacă etichetele conţin toate informaţiile cerute de normele alimentare.

Joi, la Ghimbav, au fost descoperite într-un depozit 9 tone de carne de porc expirată, care fusese sigilată şi scoasă de la consum de inspectorii sanitar-veterinari încă de anul trecut. Cu toate acestea, carnea se afla încă în depozit.

La Rupea, aproape 100 de kilograme de carne şi mezeluri expirate au fost găsite la un magazin de profil. Inspectorii ANPC le-au scos de la comercializare.

Până acum, în acest caz zece persoane au ajuns după gratii. În vizorul anchetatorilor se află, prntre alţii, un inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj şi un consilier de la Securitatea Alimentelor. Primul, Mircea Lucaciu, este cercetat de procurori pentru că l-a anunţat pe un alt suspect din acest caz, care deţinea mai multe magazine, despre un control care urma să aibă loc la firma acestuia. În acest fel, proprietarul ar fi putut să ascundă marfa alterată.

Inspectorul OPC, pe de altă parte, este suspectat că a pretins şi primit produse din carne tot de la un patron pentru a interveni pe lângă un coleg de-al său de la OPC Bistriţa să îi aplice acestuia doar un avertisment, în locul unei sancţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri