Șefa ITM Bihor, reținută pentru luare de mită. DNA: Primea bani ca să nu dea amenzi pentru „muncă la negru”

Data publicării:
Sigla Directiei Nationale Anticoruptie, in Bucuresti, vineri 26 februarie 2016.
Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Procurorii DNA Oradea au reținut-o vineri pe șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Racz Nadia Florentina, acuzată de luare de mită.

În același dosar, procurorii au pus alte trei persoane sub control judiciar pentru 60 de zile. Cele trei persoane, Hriscu Daniela Viorica, Floruța Natalia Mărioara și Buhaș Aurica, inspectori de muncă în cadrul IITM Bihor, sunt acuzate de asemenea de luare de mită, potrivit unui cominicat DNA remis vineri.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Potrivit procurorilor, „în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina și celelalte trei inculpate, acționând în echipe diferite, ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, de la mai mulți oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei. Sumele de bani respective ar fi fost pretinse și primite de funcționare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancțiuni contravenționale, prevăzute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care și pentru «munca la negru» (primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați în perioada în care acesta/aceștia are/au contractul individual de muncă suspendat)”.

DNA mai menționează că le-a adus la cunoștință suspectei și celor trei inculpate calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri