Șefii Romgaz Târgu Mureș, trimiși în judecată

Data publicării:
TRANSGAZ 2 AGERPRES

Foto: Agerpres

Pantelimon Avram, la data faptei, directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ioan Ștefan, la data faptei, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Emil Valentin Mincan, la data faptei, șeful Secției de Producție din cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureș, și Tiberiu Ioan Olaru, la data faptei, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, au fost trimiși în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpații Mincan Emil Valentin, Ștefan Ioan și Olaru Ioan Tiberiu, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale Romgaz. Devierea conductelor era realizată în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului. Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

„Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă. În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, precizează procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri