Sari la conținut

Şeful Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa, cercetat pentru că s-ar fi comportat agresiv în trafic cu o armă de airsoft

Directorul Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa, Lucian Titi Giurcă, este cercetat penal şi administrativ fiind suspectat că, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi era pasager într-o maşină, s-ar fi comportat agresiv în trafic cu o armă de airsoft. Şoferul maşinii, un angajat al aceleiaşi instituţii, este cercetat la rândul său pentru că avea o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat, scrie News.ro.

arma airsoft shutterstock_583785838

Foto: Shutterstock

Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul al unei instituţii publice din Constanţa fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,56  la mie în aerul expirat.

De asemenea, în maşină se afla un alt bărbat de 40 de ani, despre care poliţiştii au bănuit că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care deţinea o armă de tip airsoft şi manifesta cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier.

Şoferul este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind amendat cu suma de 3.000 de lei pentru împiedicarea poliţiştilor să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Pasagerul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar arma de tip airsoft a fost confiscată.

Şoferul respectiv este angajat al Direcţiei Judeţene de Pază, iar pasagerul este Lucian Titi Giurcă, şeful acestei instituţii.

Direcţia Judeţeană de Pază este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.

Conducerea CJ Constanţa a transmis că, în paralel cu ancheta organelor judiciare, a fost începută şi o anchetă administrativă internă, iar în cazul în care acuzaţiile se dovedesc a fi adevărat atunci conducerea Direcţiei Judeţene de Pază va fi demisă.

“Nu voi tolera niciunui angajat fapte care să aducă prejudicii de imagine instituţiilor statului. Direcţia Judeţeană de Pază este o instituţie unde ordinea şi corectitudinea trebuie să primeze. Reprezentanţii acesteia trebuie să se comporte în concordanţă cu normele legale şi morale. Nu accept şi nu voi accepta niciodată fapte de această natură din partea niciunui reprezentant al Consiliului Judeţean Constanta”, a transmis preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu.

Pe aceeași temă