Şeful IPJ Ilfov, detaşat din post şi cercetat disciplinar în urma anchetei privind uciderea turistei japoneze

Data publicării:
20130110 20ipjilfov-43100

Şeful Poliţiei Ilfov a fost demis joi din funcţie, ca sancţiune pentru felul defectuos în care a condus instituţia, şi este în acelaşi timp cercetat disciplinar. El s-a prezentat joi la sediul IGPR pentru a fi audiat de ofiţerii Direcţiei de Control Intern, în cadrul anchetei declanşate toamna trecută în urma uciderii unei tinere japoneze într-o pădure din Ilfov.

Comisarul-şef Emanuel Marin Nica ar fi trebuit să fie audiat încă de miercuri, însă acesta nu s-a prezentat, întrucât se afla în concediu medical. O cercetare prealabilă în acest sens s-a extins, iar ministrul de Interne din acea perioadă, Mircea Duşa, anunţa că şeful Poliţiei Ilfov şi cei doi adjuncţi ai săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, sunt cercetaţi în Consiliul Superior de Disciplină al Poliţiei Române. Sesizarea a fost făcuta de însuşi ministrul Mircea Duşa.

Situaţia de la Ilfov a intrat în atenţia conducerii MAI la scurt timp după moartea japonezei Yurika Masuno, când s-a constatat că taximetristul Vlad Nicolae, acuzat de această crimă, este suspect în alte două crime şi tâlhării, alături de molestarea sexuală a unor femei în vârstă. Potrivit anchetei interne, Nicolae a fost lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor, cât şi a procurorilor ilfoveni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri