Șeful Poliției Rutiere Teleorman, reținut de DNA

Data publicării:
danut dobre telorman agerpres 8104935 1

Dănuț Dobre / FOTO: Agerpres

Dănuț Dobre este acuzat de trafic de influență (10 infracțiuni), luare de mită (4 infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu și la favorizarea făptuitorului (două infracțiuni).

El a fost adus cu mandat la DNA pentru audieri după ce anchetatorii au efectuat miercuri mai multe percheziții în județul Teleorman. În dosar, a fost reținut și procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru abuz în serviciu (2 infracțiuni), favorizarea făptuitorului (4 infracțiuni) și influențarea declarațiilor.

Dănuț Dobre este suspectat că ar fi primit ca mită bani, țuică și alimente perisabile, pentru a ajuta mai multe persoane să obțină permise de conducere sau să scape de amenzi, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Mita ar fi fost dată în schimbul intervențiilor pe lângă unii ofițeri și agenți din subordine, dar și pe lângă angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Teleorman.

Comisarul Dobre ar fi primit bani, produse alimentare sau băuturi alcoolice inclusiv în biroul său de la Serviciul Poliției Rutiere.

În plus, Dănuț Dobre este suspectat că ar fi intervenit pe lângă procurorul Ovidiu Toma pentru a clasa un dosar. În schimbul soluției de clasare a dosarului, polițistul a intervenit pe lângă un agent din cadrul SPCRPCÎV Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică de obținere a permisului de conducere pe un nepot al magistratului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri