Sorin Blejnar spune că Mircea Negulescu i-a cerut să facă denunţuri împotriva lui Traian Băsescu

Data actualizării: Data publicării:
sorin blejnar la dna ploiesti

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar s-a aflat joi la Parchetul General, în legătură cu dosarul în care este cercetat fostul procuror de la DNA Ploieşti Mircea Negulescu, şi a afirmat că acesta i-a cerut să facă denunţuri, dar că el nu a dat niciodată curs solicitării, sugerând că cel vizat era fostul preşedinte Traian Băsescu.

Actualizare 13:00. Sorin Blejnar a fost întrebat, la ieşirea din sediul Parchetului în legătură cu faptul că ar fi spus că poate a fost constrâns să facă plângere împotriva lui Traian Băsescu, și a răspuns: „Eu? Poate mi s-a cerut, dar n-am făcut denunţ împotriva nimănui niciodată”.

La insistenţele jurnaliştilor de a preciza dacă i s-a cerut, de către cine şi dacă a făcut aşa ceva, răspunsul fostului şef al ANAF a fost categoric: „Da, mi s-a cerut! (...) De către dl Negulescu, uitaţi-l acolo!”.

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu s-a aflat şi el joi la Parchetul General,precizează News.ro.

Solicitat să precizeze ce înseamnă când afirmă că Negulescu i-a cerut să-l ajute „să cutremure România”. Sorin Blejnar a răspuns: ”Arestarea eventual a unui fost preşedinte de stat pe o minciună nu ar fi cutremur în România?”.

El şi-a explicat prezenţa la Parchetul General spunând că a depus o plângere privind ilegalităţi comise împotriva sa.


Sorin Blejnar a venit pentru a fi audiat în calitate de martor în legătură cu plângerea făcută pe numele fostului procuror Mircea Negulescu.

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre un nou dosar, Sorin Blejnar a răspuns: „Mă vedeţi cu avocat?”.

Mircea Negulescu a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect în dosarul în care și fostul procuror-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, este acuzat de abuzuri şi de fabricarea unor probe în mai multe anchete.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri