Starețul Mănăstirii Cotmeana, cercetat sub control judiciar

Data publicării:
fresca 1

 

Procurorii au dispus, pe 28 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de purtare abuzivă în sensul întrebuințării de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, patru infracțiuni de purtare abuzivă în sensul amenințării, lovirii sau altor violențe comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu și o infracțiune de distrugere, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, notează Agerpres.

Conform aceleiași surse, ancheta vizează un incident produs în urmă cu aproape doi ani, când starețul a agresat mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, printre care și un bebeluș.

„În urma probelor administrate în cursul urmăririi penale s-a stabilit că inculpatul, în calitate de stareț al Mănăstirii Cotmeana din județul Argeș, la data de 15.09.2013, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, slujind în incinta mănăstirii, a lovit-o pe persoana vătămată N.C. și i-a rupt bluza (...), după care a adresat cuvinte și expresii jignitoare persoanelor vătămate N.C., N.M., N.A.A. și N.A., iar după ce persoanele vătămate au ieșit din mănăstire și au chemat organele de poliție pentru aplanarea conflictului, inculpatul — în prezența organelor de poliție — a lovit persoanele vătămate N.A.A., N.A., N.M. și N.N.A. (minor în vârstă de o lună) ținut în brațe de mama sa N.M., cauzându-le vătămări ale integrității fizice”, se precizează în comunicat.

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de Ioan Boiciuc pentru o perioadă de 60 de zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri