T. Corlăţean, la Digi24: Decembrie ar fi un termen rezonabil de bun pentru o decizie privind Schengen. După, va fi mult mai complicat 

Data publicării:
titus corlatean resized mfax

 

„La Consiliul JAI din decembrie e înscris în proiectul de agendă proiectul de decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Mergem pe premisa ca în baza Consiliul JAI din martie să putem lua o decizie. Dacă unii vor rămâne blocaţi în decizia lor internă de a conexa aderarea la Schengen cu MCV, asta e, decembrie va trece şi va trebui să reluăm aceste discuţii ulterior, dar va fi mai dificil pentru că, după decembrie urmează o perioadă pentru pre-campanie şi campanie pentru Parlamentul European, alegeri municipale şi locale în Franţa. Dacă nu e decembrie ar fi mai complicat. Decembrie ar fi un termen rezonabil de bun pentru luat o decizie”, a declarat Titus Corlăţean.

Acesta a vorbit şi despre discrepanţele dintre politica internă din unele state şi interesele economice ale aceloraşi state în România.

„Eu, personal, foarte greu înţeleg un lucru: cei care suferă pentru că tirurile stau la cozi interminabile şi se pierde timp, se pierd bani, sunt şi companiile româneşti, şi cele germane, şi cele olandeze. De altfel, printre marii susţinători (ai derării României la Schengen – n.r.) sunt cei din Camera de Comerţ Româno – Olandeză. Există o discrepanţă între a face politică internă în unele state şi interesele economice ale acestor state în România”, a spus ministrul de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri