Toader, atac la CSM: E dificil să feliciți pe cineva pe motiv că a încălcat de trei ori Constituția

Data actualizării: Data publicării:
colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea 2
Fotogtrafii: Inquam Photos

Atac al ministrului justiţiei la adresa Consiliului Superior al Magistraturii. Subiectul: cererea de revocare a procurorului şef DNA. Tudorel Toader spune că abia după ce va vedea motivarea CSM privind refuzul revocării şi decizia preşedintelui Klaus Iohannis se va hotărî dacă sesizează Curtea Constituţională pe această temă.

Reporter: Sunteți pregătit să sesizați CCR dacă președintele nu dă curs cererii de revocare a șefei DNA?

Tudorel Toader: Mi-ați pus o întrebare care permite un răspuns larg. Da, eu sunt pregătit, dumneavoastră vreți să mă întrebați dacă voi sesiza.

Reporter: Următoarea întrebare: veți și sesiza curtea?

Tudorel Toader: Eu zic așa: dimineață era aici o colegă de-a dvs, mă întreba, spuneam că așteptăm motivarea secției de procurori. Chiar cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenței. E dificil să feliciți pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituția, adică trei conflicte juruidice de natură constituțională în jumătate de an de aceași persoană, între puterile statului, chiar dacă la treila curtea a zis că se respinge, dar consdierentele sunt ad literam ca la 68, decizia 68 de admitere. Prin urmare, să așteptăm motivarea secției de procurori. Să așteptăm hotărârea președintelui după care decidem, că astăzi, mâine să ne îndeplinim atribuțiile pe care le avem de îndeplinit și nu să ne preocupe ce vom face în situația în care. Vom vedea atunci și vom proceda în consecință.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri