Toader: Nu avem OUG pe amnistie şi graţiere la Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Tudorel Toader a declarat luni că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau avizare o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

tudorel toader extradare 3 - inquam george calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Tudorel Toader a avut luni o întrevedere la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă, el fiind întrebat la sediul MJ de către jurnalişti ce a discutat cu şefa Executivului.

„Tema discuţiei cu doamna premier - am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI - n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau şi ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării preşedinţiei Consiliului JAI”, a spus Toader, citat de Agerpres.

Ministrul Justiţiei a fost întrebat dacă printre subiectele de discuţie s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi.

„Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare”, a răspuns Toader. 

Tudorel Toader s-a întâlnit luni dimineață cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, potrivit G4Media. Întrevederea Dăncilă-Toader are loc „cu o zi înainte de ședința de guvern de marți și în contextul discuțiilor tot mai insistente despre iminența adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe amnistie și grațiere”.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de guvern de marți, iar ministrul justiției intenționează să-i delege atribuțiile secretarului de stat Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Potrivit noii definiții a abuzului în serviciu, liderul PSD scapă de probleme în justiție.

Citiţi şi: Lovitura lui Dragnea se va lăsa şi cu victime colaterale. Să le cunoaştem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri