Csoma Botond spune că UDMR susține eliminarea taxei pe concediile medicale la toate categoriile de boli, nu numai pentru cele cronice

Data actualizării: Data publicării:
csoma botond la o sedinta
Csoma Botond, liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor. Foto: Facebook / Csoma Botond

UDMR consideră că ar trebui eliminată taxa pe concediile medicale la toate categoriile de boli, nu numai pentru bolile cronice, a declarat marţi liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond.

Csoma Botond a afirmat în emisiunea România Politică de la Prima News că majoritatea parlamentară nu a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a legii de aprobare a OUG privind instituirea taxei pe concedii medicale.

„Am discutat în Biroul Permanent acest subiect, de a introduce legea de aprobare a OUG pe ordinea de zi, şi majoritatea parlamentară nu a fost de acord”, a precizat reprezentantul UDMR. 

El a menţionat că a fost o decizie „împotriva introducerii acelui proiect pe ordinea de zi” şi fără nicio justificare nu a ajuns la vot în plen. 

„Premierul are dreptate, este în procedură parlamentară. Există o OUG prin care s-a introdus această taxă şi aceasta a intrat în procedura parlamentară ca Parlamentul să adopte o lege de adoptare a OUG. Iar acum suntem în această procedură parlamentară, dar majoritatea parlamentară trebuie să fie de acord ca un anumit proiect de lege de aprobare a unei OUG să ajungă pe ordinea de zi. Noi (UDMR – n.a.) suntem de părere că ar trebui eliminată această taxă pentru toate categoriile de boli, nu numai la cele cronice”, a spus Csoma Botond. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri