Tudorel Toader, despre condiţiile pentru cel care va fi desemnat pentru şefia DNA

Data publicării:
DNA agerpres_7928426
Sigla DNA. Foto: Agerpres

Ministrul Justiţiei,Tudorel Toader, susţine că, pe lângă criteriile prevăzute de lege, procurorul care fi desemnat pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA nu trebuie să fie recomandat de cineva anume şi „nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale”.

DNA agerpres_7928426
FOTO: Agerpres

Ministrul Justiţiei a afirmat marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că le recomandă tuturor procurorilor care au abilităţi manageriale, îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege privind vechimea şi sunt „ataşaţi drepturilor şi libertăţilor fundamentale” să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Tudorel Toader a subliniat că, pe lângă condiţiile prevăzute de lege, cel care va fi desemnat trebuie să corespundă şi altor criterii, între care şi acela de a nu fi beneficiat de delegări ori promovări preferenţiale.

„Cel care va fidesemnat pentru a fi învestit procuror-şef la DNA nu trebuie să-l recomande cineva anume. Trebuie să-l recomande caracterul său, trebuie să-l recomande experienţele profesionale pe care le are, trebuie să-l recomande ataşamentul faţă de valorile constituţionale, nu trebuie să fi beneficiat de delegări sau promovări preferenţiale. Cine îndeplineşte şi aceste criterii care sunt fireşti, care rezultă din exigenţele acestei demnităţi atât de înalte, sigur se poate înscrie în competiţie pentru a fi desemnat”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Ministerul Justiţiei a reluat luni procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi.

Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, în perioada 3-5 septembrie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie vor fi anunţate rezultatele selecţiei.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri