Tudorel Toader spune că va anunţa o ”măsură importantă”

Data actualizării: Data publicării:
tudorel-toader-reuniune-jai-inquam-ganea (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că va anunța în cursul zilei "o măsură importantă pentru statul de drept". Toader a făcut declaraţia la intrarea în  sediul Parchetului General, unde, potrivit presei, se întâlneşte cu procurorul general adjunct Bogdan Licu și cu procuroarea Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România. Ulterior, Toader a anunțat că declanșază procedura de numire a unui nou procuror general. 

tudorel-toader-reuniune-jai-inquam-ganea (1)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE 11:55 Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general


Anunţul făcut de Toader nu conţine alte detalii şi vine într-un context tensionat pentru sistemul de justiţie din România. A intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă care sporeşte puterile secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor şi pe cele ale ministrului Justiţiei, iar vocile critice din zona magistraţilor au început să se înmulţească. OUG a făcut valuri şi pe plan extern, Guvernul de la Bucureşti confruntându-se cu noi critici din partea partenerilor europeni. (detalii AICI)

În altă ordine de idei, în vară, Tudorel Toader o lăuda pe Elena Iordache, potrivit ziare.com. "Un exemplu de - sper să nu-i fac vreun deserviciu - un exemplu de om integru şi profesionist este Elena Iordache, pe care o cunosc, este un om de mare probitate morală şi foarte bună pregatire profesională. Am deplină încredere în actele domniei sale", declara la vremea respectivă ministrul Justiţiei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri