Un dosar al Elenei Udrea, retrimis la DNA pentru refacerea rechizitoriului. Din dosar au fost excluse mai multe probe

Data publicării:
elena udrea

Unul dintre dosarele Elenei Udrea se întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie. Este decizia judecătorilor de la Curtea Supremă care le-au cerut procurorilor să refacă Rechizitoriul.

Este vorba despre dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Concret, procurorii o acuză că ar fi acceptat să primească 5 milioane de euro din partea unui om de afaceri. În schimbul sumei, fostul ministru ar fi trebuit să intervină la ministerul Economiei şi la conducerea Hidroelectrica în aşa fel încât compania de stat să menţină Contractele pe care le avea cu firma afaceristului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus la începutul lunii februarie excluderea mai multor probe din dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.

Potrivit deciziei instanţei, este vorba de emailurile trimise sau primite de Andronic şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu achiziţionarea şi administrarea SC Editura Evenimentul şi Capital SRL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri