Un fost ofiţer de poliţie care ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru a face controale la concurenţi ai acestuia, trimis în judecată de DNA

Data publicării:
DNA agerpres_7928426
Sigla DNA. Foto: Agerpres

Fostul ofiţer de poliţie de la Poliţia Capitalei - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 care fusese arestat preventiv pentru luare de mită, după ce a pretins bani de la administratorul unei firme, pentru a face controale la concurenţi ai acestuia, a fost trimis în judecată de DNA. Alături de acesta, a fost deferit justiţiei un fost agent de poliţie, tot pentru luare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Adrian-Oliver Ristea, la data faptelor ofiţer de poliţie la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, pentru două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Dorin-Gabriel Boacă, la data faptei agent de poliţie la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, pentru luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii susţin că, în cursul lunii octombrie 2018, Ristea, în calitatea menţionată, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) să-i remită, în două tranşe, suma de 1.500 de euro pentru ca, în temeiul atribuţiunilor de serviciu, să efectueze controale la mai multe magazine dintr-un centru comercial, în scopul eliminării concurenţei omului de afaceri.

În acest scop, ofiţerul de poliţie a primit, în 5 noiembrie, suma de 3.800 de lei din cei 1.500 de euro pretinşi iniţial.

"Deoarece controlul pentru care a primit banii respectivi nu a putut fi efectuat până la sfârşitul anului 2018, inculpatul Ristea Adrian-Oliver i-a solicitat martorului să îi dea informaţiile necesare pentru a putea opri în trafic autoturisme care transportă produse contrafăcute şi implicit pentru a lua măsurile legale, respectiv confiscarea mărfii şi întocmirea unui dosar penal deţinătorului acesteia. Poliţistul a propus acest mod de lucru deoarece, în cazul constatării unei infracţiuni flagrante, nu era necesară o aprobare prealabilă de la şeful său ierarhic", arată DNA.

Omul de afaceri a fost de acord cu această variantă, iar în 10 ianuarie, ca urmare a informaţiilor transmise, inculpatul a oprit în trafic un autoturism ce transporta produse contrafăcute şi a constatat o infracţiune flagrantă.

Ulterior, ofiţerul de poliţie i-a spus omului de afaceri să-i transmită şoferului căruia i s-a întocmit dosar penal că, pentru a-şi rezolva "problema" trebuie să îi remită suma de 5.000 de euro. Deoarece acesta din urmă nu putea să-i ofere decât 2.500 de euro, după multe negocieri, inculpatul s-a mulţumit şi cu această sumă, intrând în posesia ei în 22 ianuarie, spun procurorii DNA.

În 28 ianuarie, într-un context asemănător, Ristea şi Boacă au oprit un autoturism de la ocupanţii căruia au pretins suma de 3.000 de euro. În urma negocierilor purtate, inculpaţii au fost de acord să primească suma de 1.500 de euro.

În aceeaşi zi, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, cei doi poliţişti au primit 1.000 de euro din suma pretinsă iniţial, moment în care au fost prinşi în flagrant. Restul de bani urma să le fie remis inculpaţilor în cursul aceleiaşi zile.

Potrivit DNA, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator până la concurenţa sumelor de 2.500 de euro şi 3.800 de lei asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute de Ristea.

De asemenea, a fost dispusă măsura popririi asupra sumelor de bani datorate cu titlu de salariu de către M.A.I. -.G.P.M.B. lui Ristea, până la concurenţa aceloraşi sume de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...