Un ieșean gelos a fost condamnat pentru că i-a smuls soției mobilul din mână ca să-i verifice mesajele

Data actualizării: Data publicării:
un barbat se uita pe telefonul mobil
Un bărbat din județul Iași a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce i-a smuls telefonul mobil din mână soției sale, ca să-i verifice mesajele FOTO: Shutterstock

Un bărbat din județul Iași a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce, ros de gelozie, i-a smuls telefonul mobil din mână soției sale, ca să-i verifice mesajele. Bărbatul de 41 de ani a fost acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și tâlhărie.

Bogdan şi Iuliana sunt căsătoriţi de 17 ani, dar, în urmă cu câteva luni, femeia și-a luat cele două fiice și toate trei s-au mutat în casa părinților ei, pentru că nu se mai înțelegea cu Bogdan. Bărbatul a vizitat-o în mod constant și a încercat să se împace, însă de fiecare dată discuțiile degenerau în scandal.

La începutul acestui an, Bogdan și-a vizitat din nou soția. După ce a intrat neinvitat în curtea și casa socrilor, bărbatul i-a smuls soției din mână telefonul mobil, spunând că vrea să vadă cine îi trimite mesaje. Femeia a încercat să-l recupereze, însă Bogdan a îmbrâncit-o și a tras-o de păr, potrivit Ziarul de Iași.

Cu telefonul soției în buzunar, Bogdan s-a întors acasă, unde a verificat pe îndelete toate mesajele de pe social media ale soției.

Iuliana și-a reclamat soțul la poliție în aceeași seară și a solicitat și emiterea unui ordin de protecție. Bogdan a predat telefonul și ulterior a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru tâlhărie. Pentru că nu avea antecedente penale şi nu s-a sustras de la urmărirea penală, instanţa a hotărât să suspende executarea pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de 3 ani.

Însă, Judecătoria Răducăneni a dispus „disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare a acesteia, sub aspectul comiterii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi”. Astfel, Bogdan ar putea fi trimis în judecată într-un nou dosar, pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri