Vanghelie despre arhiva SIPA: Unii au plecat cu 36.000 de copii. Oprea l-a șantajat pe Dan Diaconescu

Data publicării:
_vanghelie_perchezitii_01_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie spune că din arhiva SIPA au fost copiate 36.000 de dosare, iar fostul vicepremier Gabriel Oprea l-ar fi șantajat pe Dan Diaconescu, pentru ca acesta să accepte o fuziune a PP-DD cu UNPR, potrivit Agerpres.

_vanghelie_perchezitii_01_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fiecare în viața lui are câte o mică problemuță. De ce credeți că s-au interesat de arhiva SIPA și de cea de la 'Doi și-un sfert'? Ce se întâmplă dacă la Parchet a existat un dosar penal, pentru că informațiile mele sunt că la Parchet a existat un dosar penal și cred că este important să știm ce s-a întâmplat cu acel dosar, pentru că unii au plecat cu 36.000 de copii. Încă nu v-am spus toate numele. La momentul potrivit o să vă spun și numele celor care cred că au făcut acest furtișag”, a declarat Marian Vanghelie.

Fostul primar a spus că fostul patron al postului OTV Dan Diaconescu i-a spus că a fost șantajat de Gabriel Oprea, pentru ca PP-DD să se unească un UNPR.

Oprea îi chema și îi șantaja și le spunea: 'Vezi că ai problema asta' și pe de altă parte te cheamă președintele partidului tău și își spune: 'Ai fost acolo? Ar fi bine să te duci', cum făcea Victoraș. Vă dau un exemplu cu PP-DD-ul. Doamne ce a fost acolo! Ce le-a făcut la oamenii ăia! V-a plăcut sau nu de Dan Diaconescu?! Martorul spune: 'Nu i-am dat, nu l-am văzut, nu a fost la mine' și îl condamnă pe Dan Diaconescu atâția ani de zile și îl bagă la pușcărie, pentru că nu a vrut să facă fuziunea cu el (...) Să vă spună Dan Diaconescu cum a fost chemat și amenințat în birou. Oprea a pus mâna pe telefon și a vorbit cu procurorul de caz și i-a spus, așa cum vorbea el, răstit: 'Uite, eu sunt aici cu Dan Diaconescu. Vreau să vii până aici că avem ceva de discutat'. Și i-a spus lui Dan: 'Dacă îl chem, ăsta vine în zece minute și faci ce vrei cu el, dacă facem fuziunea'. Dan Diaconescu mi-a spus mie. El a tăcut din gură și de frică l-a susținut pe Ponta în turul II, l-au păcălit că îi dau drumul la OTV”, a mai spus Vanghelie.

Declarația a fost făcută la Tribunalul București, unde s-a desfășurat un nou termen al procesului în care Vanghelie este acuzat de corupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri