Sari la conținut

Victor Becali, eliberat din închisoare: Nu mi-a făcut vreun serviciu. Mai aveam vreo 50 de zile

Victor Becali, condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul „Transferurilor” în 2014, va fi liberat condiţionat. Decizia luată de Tribunalul București joi seară este definitivă.

ACTUALIZARE 22.40. „Aş mai fi avut vreo 50 de zile, nu mi s-a făcut niciun mare serviciu. Toată lumea a făcut 50-55% din pedeapsă, eu am peste 95% din pedeapsă.

Cineva trebuie să facă puşcărie. Dacă toţi bărbaţii fug de puşcărie, cineva trebuie să facă. Fac eu, face Borcea, a declarat el, la ieşirea din penitenciar.

Referindu-se la condiţiile de detenţie, Victor Becali a răspuns că şi pentru gardieni sunt la fel ca şi pentru deţinuţi.


Victor Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde a ispășit o pedeapsă de patru ani şi opt luni închisoare în dosarul „Transferurilor”. El a scăpat astfel de un an din pedeapsa inițială.

În 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost liberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, după ce a executat doi ani şi jumătate din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare.

În martie 2014, în dosarul transferurilor de jucători au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

Dintre cei opt condamnați în acest dosar, încarcerat mai este doar Cristian Borcea, ceilalţi fiind eliberaţi condiţionat.

Victor Becali mai este judecat într-un dosar alături de Ioan Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor din fotbal acuzaţi în dosarul „Transferurilor”.