Victor Ponta a trecut pe la Poliție

Data publicării:
PONTA ICCJ Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul premier Victor Ponta a trecut astăzi pe la Poliţie. O vizită obligatorie, pentru că fostul premier este cercetat sub control judiciar pentru spălare de bani şi folosirea ilegală a influenţei de om politic.

Fostul premier a ajuns la Secția 6 de Poliție cu câteva minute înainte de miezul zilei și nu a stat mai mult de două minute în fața polițiștilor, însă este obligat să parcurgă acest „ritual” în fiecare săptămână, în zilele de luni și joi.

Instanța a stabilit măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cu toate că judecătorii au stabilit că Victor Ponta poate să facă declarații de presă despre acest dosar, fostul premier nu le-a declarat nimic jurnaliștilor.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

În același dosar este urmărit penal și deputatul Sebastian Ghiță, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, fiind și el plasat sub control judiciar.

DNA susține că Victor Ponta, în calitatea de președinte al PSD, și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida.

„Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian”, informează DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri