Violențele din 10 august. Lazăr: Documentele nu au fost desecretizate

Data publicării:
180827_LAZAR_DECLARATII_01_INQUAM_Photos_Adriana_Neagoe
FOTO: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

Documentele secretizate îngreunează munca procurorilor care anchetează dosarul violenţelor din 10 august. Procurorul general Augustin Lazăr a declarat azi că actele cerute Jandarmeriei nu au fost încă desecretizate. Cu toate acestea, procurorii continuă audierile. Mai multe persoane au fost chemate azi să dea declaraţii la Parchetul General.

180827_LAZAR_DECLARATII_01_INQUAM_Photos_Adriana_Neagoe
FOTO: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

"Nu putem face niciun fel de afirmaţii până nu vor prezenta colegii care instrumentează acest dosar", a declarat Augustin Lazăr, întrebat dacă există jandarmi puşi sub acuzare în dosarul privind violenţele din 10 august.

Întrebat dacă mai există documente pe care procurorii le-au cerut şi nu le-au primit, Lazăr a răspuns: "Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica... Din păcate, nu au fost desecretizate, trebuie declasificate".

El a spus că cercetările sunt, într-adevăr, mai dificile din această cauză, dar "până la urmă" documentele vor fi declasificate.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei despre evaluarea pe care acesta i-o face, Lazăr a spus că şedinţa de la Ministerul Justiţiei a avut pe ordinea zi alte aspecte, legate de modernizarea strategiei instituţiilor judiciare.

Procurorul general declara la începutul acestei luni că majoritatea documentelor care constituie probe la dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei sunt clasificate, fapt ce "atrage o anumită dificultate în evaluarea lor".

Numărul plângerilor înregistrate în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 763, anunţa Parchetul General în urmă cu o săptămână.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti au deschis un dosar penal şi fac cercetări după ce 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat că au fost agresaţi fizic şi moral. Activităţile de cercetare au fost delegate către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri