Galerie Foto Kaya și Tano au descoperit cele 106 kilograme de Ecstasy din Argeș, cea mai mare captură făcută vreodată în România

Data publicării:
WhatsApp Image 2023-10-11 at 11.24.55
Kaya și Tano au descoperit cele 106 kilograme de Ecstasy din Argeș. Sursa foto Autoritatea Vamală Română

Captura record de 230.000 de pastile de Ecstasy, realizată ieri în județul Argeș de către DIICOT, a fost realizată cu ajutorul a două echipe canine ale Autorității Vamale Române, specializate pentru detecția de droguri, țigări și bani, formate din Cristian Mitea / Tano și Adriana Ciobîcă / Kaya.

Kaya și Tano au descoperit cele 106 kilograme de Ecstasy din Argeș. Sursa foto Autoritatea Vamală Română
Kaya și Tano au descoperit cele 106 kilograme de Ecstasy din Argeș. Sursa foto Autoritatea Vamală Română

În perioada septembrie-octombrie 2023, doi cetățeni turci (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc). În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy .

Pe parcursul controlului de specialitate, câinele de serviciu Kaya a reacționat prin marcaj activ semnalând prezența drogurilor în interiorul semiremorcii, aflată în poziție centrală în spațiul de parcare. Ulterior controlului canin, s-a procedat la verificarea amănunțită a zonei indicate de câinele Kaya, unde au fost găsite mai multe colete/pungi de plastic care conțineau cantitatea de 105,8 kg de comprimate de ecstasy.

Câinele de serviciu Kaya se află încă în proces de formare/pregătire la Centrul de Instruire Echipe Canine al AVR.

Cantitatea record de pastile de tip ecstasy confiscată ieri are o valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de 10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea celor doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri