Iohannis a depus o coroană în Piața Universității, în memoria victimelor Revoluției. Mesajul președintelui

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, vineri, la Troiţa din Piaţa Universităţii, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din 1989.

klaus iohannis
Foto: presidency.ro

Citiţi şi: Dragnea îşi pregăteşte plecarea de la putere. Şi întoarcerea. Ca preşedinte

Şeful statului a ţinut şi un moment de reculegere, scrie Agerpres.

klaus iohannis
Foto: presidency.ro

Iohannis a fost însoţit de consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Andrei Muraru. 

„În decembrie 1989, sătui de abuzuri şi neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noştri şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi în libertate şi democraţie. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului şi pedepsirea celor vinovaţi pentru crimele comise atunci”, scrie Klaus Iohannis, vineri, pe Facebook.

Preşedintele a apreciat „românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Istoria ne arată că niciun regim care îşi umileşte şi dispreţuieşte propriii cetăţeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupţie, incompetenţă şi pe dispreţul profund faţă de cetăţean. Onorăm memoria victimelor Revoluţiei doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiţiei şi a instituţiilor democratice”, a mai scris Iohannis în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri