Video Linia ferată București-Constanța, blocată, după ce un tren de marfă a deraiat. Revoltă în rândul călătorilor din cauza întârzierilor

Data actualizării: Data publicării:
linie ferata
Linia ferată București-Constanța, blocată. Cinci vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Foto: Captură Digi24

Linia de cale ferată care leagă București de Constanța este blocată, după ce cinci vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la intrare în stația Fetești. Circulația pe cea mai aglomerată rută în această perioadă este complet dată peste cap, trenurile de Mangalia și Constanța având întârzieri de peste două ore.

ACTUALIZARE 21.50: CFR Călători a anunțat miercuri seara că peste 20 de trenuri sunt afectate de închiderea circulației pe magistrala București-Constanța, după ce un tren de marfă a deraiat la intrarea în stația Fetești.

CFR Călători a anunțat că a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, încă de la producerea incidentului, locomotive diesel şi electrice pentru a efectua circulaţia pe rute deviate prin Feteşti – Ţăndărei – Făurei – Buzău – Ploieşti şi respectiv Feteşti – Ţăndărei – Slobozia – Ciulniţa.

După traversarea rutelor deviate, trenurile îşi vor continua deplasarea către destinaţiile finale, cu întârzieri de aproximativ 3 ore.

ACTUALIZARE 18.30: Circulația pe magistrala București-Constanța este în continuare dată peste cap iar acest lucru a provocat revoltă în rândul călătorilor care urmau să plece în această seară din gara din Constanța.

Cei care trebuiau să plece spre Capitală la ora 17.00 au fost dați jos din tren și anunțați că vor urca în trenul de 18.45. Câteva zeci de minute mai târziu, călătorii au fost avertizați că este posibil ca nici acest tren să nu poată pleca din gară.

Cinci din cele 40 de vagoane ale trenului de marfă au deraiat și au blocat ambele sensuri. Totodată, ambele fire de circulație au fost avariate.

Companiile feroviare de călători pot lua decizia de a stabili rute deviate pentru a menține operațional traficul spre și dinspre litoral.

CFR a anunțat deja o astfel de rută ocolitoare pentru trenul IR 1945, care vine dinspre Mangalia și care va trece prin Țăndărei, evitând astfel blocajul din zona Fetești.

CFR SA informează că a trimis în teren echipe de intervenție pentru a stabili care sunt soluțiile necesare pentru remedierea avariilor dar și durata lucrărilor. De asemenea, se așteaptă și o evaluare a pagubelor produse de deraierea trenului de marfă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri