MAE: România a anunțat la Summitul ONU intenția de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice

Data publicării:
greva clima schimbare climatica inquam octav ganea 20190920171251_OGN_5398-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, răspunzând unui apel în acest sens lansat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, către statele membre, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat luni, la New York, SUA, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acţiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia de urgentare a eforturilor de limitare a efectelor schimbărilor climatice la nivel global.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social şi financiar, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 şi atingerea nivelului zero până în 2050.

"Răspunzând apelului secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici. România sprijină, de asemenea, întărirea cooperării globale şi adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naţionale", precizează MAE.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri