Magazinele din București vor fi deschise și în vinerea Floriilor până la ora 20.00. Restricțiile de weekend, prelungite

Data actualizării: Data publicării:
clienti in supermaket cu masca
Oameni la cumpărături în supermarket. Foto: Profimedia Images

Restricțiile weekend au fost prelungite pentru încă 14 zile în București, anunță Prefectura Capitalei. Singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00, în loc de ora 18.00.

În București, rata de incidență cumulată la 14 zile este sâmbătă de 6,39 la mia de locuitori, motiv pentru care, începând de duminică ora 00:00 se prelungesc restricțiile deja existente, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Astfel, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 22.00 - 5.00 în zilele de luni până joi și între orele 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Magazinele pot fi deschise în intervalul orar 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbata și duminică, iar de luni până joi până la ora 21.00.

Accesul în mall-uri se va face în așa fel încât să se asigure distanța de minim 2 metri între persoane, precum și o suprafață de minim 7 metri pătrați pe persoană.

Măsurile încetează când rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile scade sub 3,5 la mie.

Prefectul Alin Stoica a precizat că singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00.

La nivelul întregii țări, magazinele pot rămâne deschise până la ora 20.00 în Vinerea Mare în localitățile în care incidența depășește 3,5 la mie și până la ora 21.00, acolo unde incidența este sub acest prag.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri